Tuesday, October 23, 2012

aLL AbouT Us!!

Assalamualaikum....

Dear frenss...rindu yg amat nk update blog..finally!!

mule2 kiter nk thank you to incik suami kiter...sbb bini dia dah dapat online balik!!!haaa....maceh byk2!!love u!!bole ilangkan stress sket!opppsssss.....stressss?hahhaaaa

sooo....setelah berkurun tak update mestilah nak story mory pasal prince n princess tu dulu...waaa....

The Prince Muhammad Arsyad.....Alhamdulillah dah pon 2tahun...syukur...progress...sangat talkative!suker tanyer....'ape tu?'...kekadang malas nak layan kiter tanyer dia balik..hahaa....suke tengok kartun!!Favourite movie 'Rio'!sehari 4-5 kali tgk!hmmm...macam nk mintak tv lagik satu je kan?hahhahaaa.....biler bosan sgt tgk kartun dia....kiter tukar jer channel lain n bgtau kiter tgk criter ibu dulu eh...hohohoho.....dah bole kira 1-10..kadang2 tunggang tebalik je susunan tu..hahaaa....now dalam proses nak dia pandai beza colour pulak...n also guna toilet!!mcm susah jekkk....dugaannn...any tips??huhu....

The Princess Nur Amani......Syukur Ya Allah....Amani dah 11bulan.....n she can walk now!!Alhamdulillah Amani dah bole jalan since dia 10 bulan lebey aritu....cepat sket dari abang dia....si abang 11 bulan lebey...cuma cakap tak banyak lagik bole...soo.....can u imagine....2 budak nie aktif camane.....ohhh...sgt mencabar tugas seorang housewife nieee....sgt salute to all housewife yg ader anak berderet2 tu...nk handle yang dua nie pon dah rasa mencabar...

Me as a housewife?best biler tgk anak2 sehat membesar depan mata n kalo diaorg sakit kita tau ape puncanye...tp untuk jadik housewife sgt memerlukan kesabaran yg tinggi kott....mental n fizikal kena kuat!haha...Alhamdulillah bole bagi husband makan dari air tangan kita....n stok makanan cepat jek abis!!hahhahaaa.....tapi i'm still looking for any job kat sini.....kalo keje tu bole meringankan sket beban si ayah ape salahnye kan?tapi tu la...bile pikir pasal keje teros pikir pasal anak2....mcm tak sanggup pulak nk anto nursery!hohooo....nanti la kiter story mory kalo ader mane2 rezeki kerja best kan....InsyaAllah... =)

owhh dah lewat dah...time to sleep..esok nak breakfast ape yeee....hmmm....

InsyaAllah diary nie akan sentiasa di update....sebelom tu enjoy some pict mase raye aritu.... =) dah nak raye haji baru nk tayang gambo raye puase....kuikuikui.....
my familia...




Arsyad wit Ayah Long...sharing the ice cream!!

jenjalan kat pantai batu burok...

Amani wit Mak Lang....best naik kereta kuda tu....heee

gudnite olsss!!! =)

1 comment:

  1. hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda...

    ReplyDelete

HOME SITEMAP DISCLAIMER