Wednesday, August 16, 2017

topik best nak update kat blog

Assalamualaikum & selamat pagi sahabat alam maya semua. nampak tu post title?soalan ke ayat penyata tu?hahahaha. 

nak buat entry kat blog pecah kepala duk pikir bila takde idea. dulu awal-awal buat blog macam ketandusan idea jugak. salah satu sebab rasanya kurang ilmu pasal blogging. sekarang baru nak gali ilmu. duk google macam-macam.

bestnya ada blog sebab blog bagi gee ruang untuk jadi diri sendiri. suka sangat bila dapat share & tulis entry.

gee suka update post pasal family, anak-anak. sebab nak simpan memory. sekarang dah tak macam dulu bila pergi bercuti ke ada majlis ke mesti ambil gambar pastu cuci, simpan dalam album. sekarang bila dah terlalu banyak gambar nak di ambil jadi malas pulak nak cuci. hadoi!so kalau simpan sedikit memory dalam blog maka sampai bila-bila boleh baca & tengok. selagi tak delete post kan. hehe.


makan!makan!makan!sekarang banyak duk viral pasal tempat makan best!maka gee pun suka update pasal tempat makan best mostly kat Terengganu lah. sebab tuan tanah orang ganu kite. hihi. sekarang dah trend sebelum makan, ambil gambar makanan dulu. kihkihkih. its me sometimes!kalau anak-anak semua duk diam sempat lah selfie jap dengan menu. hahahha. kadang-kadang encik suami jadi mangsa!korang pun sama kannnn...haha!


me & friends!ni antara sweet moments yang gee suka sangat update!tapi kadang-kadang tak sempat!gee kan housewife. bila dapat jumpa kawan lama rasa macam wowww gila!semua beban penat strress hilang!haha.


so korang suka update pasal apa?


15 comments:

  1. Ai suka update pasal apa-apa aje.. yang terlintas kat fikiran.. ada idea nak menulis, ai tulis.. kalau dalam pertengahan article tiba-tiba idea hilang, ai akan jerukkan article dalam draft.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul jugak!kadang terpikir nak update pasal sikap orang, pasal tips semua kan..

      Delete
  2. suka update pasal semasa tapi bila time masak tu rasa macam gempak je.. terus update dekat blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe!lepas masak teringin jugak nak share resipi yang tak seberapa tu. tapi kadang lupa pulak nak snap gambar.haha

      Delete
  3. samalah. slalu topik anak-anak senang nak update kan hehe. tapi lg 1 skrg suka pulak update psl makan-makan. rs tu lebih byk respon ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul!tapi tak bole selalu update pasal anak-anak. kang reader bosan. haha. aah kalau dapat update pasal makan best pun seronok!bole share untuk org pergi. hehe

      Delete
  4. Suka update pasal family, resepi, anak-anak, education, makanan...haa..apa lagi? owh except artis and gossip2 liar. Hehehe...Jenuh kan nak cari idea ape nak tulis. Huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takottt nak update pasal gosip liar!kang tetiba dapat surat saman!hahahahha

      Delete
  5. Kita struggle jugak sometimes nak update blog. wahaha. But most of times I will post any thoughts that is on my head atm. haha. Love your blog kak. Keep blogging.

    ReplyDelete
  6. Kalau kita update pasal diri sendiri,biasanya cerita tu lebih sampai kepada pembaca. Nak-nak kalau ditulis dari hati ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat!tulis dari hati & be your self!so that orang lagi suka apa yang kita tulis!

      Delete
  7. Saya rasa tulis kat blog taklah susah sangat. Maaf, itu pandangan saya je.. Tulis kejadian sebenar, pengalaman sebenar serta pendapat sebenar. Saya buat macam tu je. Tapi jangan lah tulis setakat yg tak mendatang kan apa2 di minda pada prmbaca.

    Cubalah you buat macam tu, insya allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. in syaa Allah..akan berkongsi pengalaman sendiri & dalam masa yang sama dapat bagi info pada pembaca..

      Delete
  8. comel-comelnya anak sis...macam ibunya...buat blog tentang anak mudah, salah satu diary kita juga nanti..dah besar bolehlah mereka baca..
    https://leenazi9783.blogspot.my

    ReplyDelete

HOME SITEMAP DISCLAIMER